Prom, proom!

16:09:00

Ćao svima. 

Današnja tema jeste događaj koji nosi oznaku prekretnice našeg života i prelaska iz svijeta bezbrižnih dana s ožiljcima od igre u onaj svijet s nešto težim ožiljcima kao što su prekidi prijateljstva, pronalazak sebe... Možda su mnogi od vas kroz prethodnu rečenicu shvatili da je riječ o maturi. 

Još kad sam saznala da će četvrti dan petog mjeseca biti rezervisan samo za provjeravanje je li se pokvario ruž ili frizura, znala sam da želim da taj dan budem princeza. Da, princeza. 
Princeza okružena svojim svijetom i mnoštvom šljokica što joj ne dozvoljavaju da pomisli na mračnu čak i sitnicu i u čijim uvojcima sjaji ukras zlatne boje kao što su ove godine ukras životu. 
Dani potrage za time su počeli, trajala je potraga od jutra do popodne dok u jednoj uskoj ulici iz izloga nije zablistala ona. Okretala sam se u njoj pred ogromnim ogledalom dok su moje sestre potvrdile da sam kao najmlađa zaista dobila tu čast titule princeze. 

Kroz slike možete vidjeti bar dio mature a za kraj -  A možda je stvarnost bila naopaka. Možda je njen svijet bio realan, a ono okolo izmišljeno. Ko zna... Možda su vile postojale, a onda se ljudi medusobno ubijedili da ne postoje.


You Might Also Like

4 Comments

 1. Wow, prelijepa si, od svega mi je najljepša tvoja haljina, od boje, pa do najsitnijih detalja *o*

  Delilah's Stories | Filmtastično

  OdgovoriIzbriši
 2. WOOOOOOW!!! JEDNO VELIKO WOOOOW!!!! Predivna si, sigurno si ih sve rasturila tamo ;)

  NOVI POST -> Peany

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Divno je pročitati ovakve riječi ispod svog posta, hvala ti na tome. <3

   Izbriši